Welkom bij VWEW Advocaten

Sinds de oprichting in 1993 draagt VWEW Advocaten dezelfde principes hoog in het vaandel. Zo bieden wij oplossingsgericht advies tegen een competitief tarief, waarbij persoonlijk contact met één van onze vennoten vanzelfsprekend is.

Onze samenleving en het wetgevend kader evolueren voortdurend. Daarom hebben wij de krachten en expertises gebundeld van verschillende specialisten, en zijn wij in volgende domeinen actief:

header_home.jpg

Nieuws

Wanneer moet een raad van bestuur de toegepaste waarderingsregels verantwoorden?

In bepaalde gevallen heeft de raad van bestuur van een vennootschap de verplichting om de toepassing van de boekhoudkundige waarderingsregels in de veronderstelling van continuïteit te verantwoorden.

In een bijdrage die verscheen in het Bestendig Handboek Vennootschap en Aansprakelijkheid uitgegeven door Kluwer licht Paul Soens de toepassingsvoorwaarden en draagwijdte van deze verplichting opgenomen in artikel 96 van het Wetboek van Vennootschappen nader toe.

In die bijdrage wordt ook uitgebreid ingegaan op de verplichtingen van de commissaris op het ogenblik dat hij vaststelt dat er gewichtige en overeenstemmende feiten zijn die de continuïteit van de onderneming in het gedrang brengen (artikel 138 Wetboek van Vennootschappen).

Deze publicatie vormt een handige leidraad voor iedereen die betrokken is bij het opstellen van de jaarrekening en het jaarverslag van vennootschappen.

Meer lezen

Wij verhuizen!

Op vrijdag 28 april 2017 verhuizen wij van de eerste verdieping naar de tweede verdieping van het gebouw waar we nu al 15 jaar kantoor houden. Ons adres en alle andere contactgegevens blijven ongewijzigd.

Het is wel mogelijk dat wij vrijdagvoormiddag een paar uur niet per telefoon of e-mail bereikbaar zijn. Gelieve ons daarvoor te verontschuldigen.

Op dinsdag 2 mei zullen we vanuit ons nieuw kantoor weer 100% operationeel zijn.

Meer lezen

Contribution on distribution law to the 'Comparative Law Yearbook of International Business’

Roeland Smits and David Sarlette contributed to the recently published thirty-eighth volume of the ‘Comparative Law Yearbook of International Business’ (Wolters Kluwer International; edited by Prof. Dennis Campbell).

Meer lezen

Contacteer ons

building.jpg

Cluster Center
Leuvensesteenweg 369
B-1932 St.-Stevens-Woluwe (Zaventem)
Tel.: +32 (0)2 725 60 63
Fax: +32 (0)2 725 70 38
E-mail: info@vwew-law.be

Wegbeschrijving »

Zweitkanzlei :

Quartum Center
Hütte 79 b.23
B-4700 Eupen
Tel./Fax(+32)(0) 87-35 29 16

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van het ondernemingsrecht? Interesse in best practices. Geef u dan op voor onze nieuwsbrief. U kunt zich te allen tijde uitschrijven

Graag ontvang ik de nieuwsbrief van VWEW Advocaten.